Bal 30, 2016 Autorius: 4 URBAN SOUL
10 patarimų, kaip paprastus pietus paversti maža švente

Kai gyvenimo tempas toks greitas, nedaugelis žmonių randa laiko lėtiems pietums. Bet tai nereiškia, jog turime nustoti mėgautis namuose gamintu maistu, patiektu ant gražiai dekoruoto stalo.

 

Maisto fotografė, stilistė, tinklaraščio LOCAL MILK autorė Beth Kirby dalinasi dešimt paprastų patarimų, kaip kasdienius pietus ar vakarienę paversti maža švente.

 

1. Namuose visada turėkite šviežių gėlių. Prireikus – nugvelbkite jų iš kito kambario ir sukurkite puokštę valgojomo stalui. Kartais užtenka vienos šakelės žydinčių vyšnių ar pradedančios skleistis medžio šakelės, kuri sukurtų namams pavasario nuotaiką. Tokias detales visada galima panaudoti stalo puošybai.

 

2. Keletas žvakių jaukumui sukurti. Žvakių ugnis net paprasčiausią antradienio vakarienę gali padaryti ypatinga. Nebūtina, kad žvakės būtų vienodos, tiesiog išdėliokite keletą jų per visą stalą. Kad kvapai nesimaišytų su maistu, patariama naudoti bekvapes žvakes.

 

3. Užteks paprasto meniu – 3 patiekalų (pavyzdžiui, gaivių salotų, viename puode gaminamo patiekalo ir lengvo deserto) puikiausiai užteks.

 

4. Nepamirškite gėrimų. Jei užgriūtų netikėti svečiai, patariama namuose turėti jūsų mėgstamų gėrimų arba šviežių vaisių, kuriais galima pagardinti stalo vandenį. Tuomet nereikės skubiai keliauti į parduotuvę.

 

5. Muzika! Sukurkite savo mėgstamų melodijų grojaraštį. Muzika turėtų groti tyliai, kad neužgožtų pokalbių, bet ne per tyliai, kad vakaro nuotaika išliktų gyva.

 

6. Skirtumai. Dekoruodami stalą, derinkite skirtingų raštų audinius, spalvas, tekstūras, senus-naujus indus ar stalo įrankius. Dažniausiai visos detalės vienaip ar kitaip atitinka jūsų mėgstamą stilistiką, tad ilgai negalvokite ir eksperimentuokite.

 

7. Nepamirškite įjungti orkaitės. Jei planuojate maistą kepti orkaitėje, iš anksto įkaitusi orkaitė pagreitins kepimo laiką ir atvykus svečiams vaišės bus paruoštos laiku. Nepamirškite, jog desertas gali kepti jau pradėjus mėgautis šventiniais pietumis.

 

8. Gaminkite salotas kaip italas. Alyvuogių aliejus, šiek tiek jūros druskos, truputis acto ar šviežiai spaustos citrinos su įvairiais žalumynais bei trupučiu sūrio ar riešutų – pavasario/vasaros skonis vienoje lėkštėje!

 

9. Gaminkite vieno puodo patiekalą ir pamirškite garnyrą. Makaronai, sriubos ir troškiniai, rizotai, tartai, japoniški patiekalai puikiai tiks, jei svečiai jau netoliese.

 

10. Desertui – keptuvėje keptas pyragas (angl. skillet cake) ar Galette! Greita, nesunkiai pagaminama ir labai skanu. Šiems pyragams galima naudoti šviežias uogas. Juk kokia šventė be pyrago, tiesa?..

 

25336164734_0348099d6c_b

 

25943018526_ea59e1c362_b

 

25968813935_379228d149_b

 

25943126786_a759a16fb5_b

 

25848091972_c37fcf6981_b

 

25943023426_79a11ec1e9_z

 

25340301933_3695b291cc_z

 

25336188994_39845ece18_z

 

25943054696_a06d1ed3b8_b

 

 

Šaltinis: www.localmilk.com

Panašių indų bei stalo dekoro detalių galite rasti ir salone 4 URBAN SOUL.

Save

Komentarai (0)

Palikite komentarą

Jūsų el. pašto adresas nebus skelbiamas. Privalomi laukeliai pažymėti *